Geschiedenis

In Bielefeld in het Teutoburgerwoud begon de geschiedenis van onze fietsenproductie meer dan 60 jaar geleden. De Oostwestfaalse metropool was al in het begin van de 20e eeuw gerenommeerd als de zetel van high-end fietsenproductie en was alom bekend bij alle gerenommeerde fietsenmerken. Op het toppunt kwam zelfs één op de vijf fietsen in Duitsland van de Bielefeld productie. Ons familiebedrijf, dat al wordt gerund door de derde generatie, was oorspronkelijk ontstaan als denktank voor veeleisende ‘fietsenvrienden’.
 
Sinds 1949 vertelt Gudereit het verhaal van een bedrijf dat zich nooit tevreden stelde met het gewone en altijd naar een stap voorwaarts streefde. In de jaren 70 schitterde Gudereit met zijn racefietsen op het internationale toneel en kreeg het zelfs op één van zijn modellen de Federale Prijs voor "Goede Vorm". Er volgden Olympische medailles en twee professionele wereldtitels, die allemaal op Gudereit fietsen werden gereden. In de vroege jaren 90 wijde Gudereit zich als één van de eerste bedrijven toe op de bouw en de productie van trekkingfietsen. De “Traditie via Innovatie” was onstaan. De "Stiftung Warentest" en vele anderen gerenommeerde testen vielen Gudereit fietsen te beurt.
 
Als we bij Gudereit spreken van fietsen, praten we niet alleen over kaders en kleuren. Het gaat ons om een ​​stuk van levenskwaliteit. Sportiviteit en enthousiasme voor het rijden zijn voor ons net zo belangrijk als de technologie die hierachter schuilgaat. Daarom is ons doel innovatieve oplossingen met een onmiskenbaar ontwerp te verenigen. Vakmanschap en een sterke aandacht voor detail van A tot Z drijft ons allen en inspireert ons om telkens nieuwe wegen te durven inslaan.
gudereit geschiedenis
 
Tobias Gudereit CEO
tobias gudereit signature